Ürettiği son teknoloji Hes Flaret® kablolar ile yangına karşı daha güvenli çözümler sunan Hes Kablo özellikle insan sirkülasyonunun yoğun olduğu yapılar olan 3. Havalimanı, Türkiye’de ki tüm şehir hastaneleri, Ankamall AVM gibi yapılarda Hes Flaret® kablolarımız tercih edilmiştir. Kullanıcıların bilinçlenmesi ve mevzuat değişiklikleri nedeni ile bu kabloların öneminin her geçen gün arttığını aktaran Hes Kablo Genel Müdürümüz, “Televizyonlarda, gazetelerde sık sık yangın haberleri görüyoruz. Elektrik kontağı diye ifade edilen yangın sebebinin çoğu zaman kalitesiz ürün kullanılmasından kaynaklanmakta; buna bir de yanıcı ve zehirli gaz çıkaran kablolar eklendiğinde yangının şiddeti ve bağlı olarak can-mal kayıpları çok büyük boyutlarda olabiliyor. Son dönemde tüketicinin de bilinçlenmesiyle birlikte Hes Flaret® olarak lanse ettiğimiz kabloların kullanımında ciddi artışlar olduğunu görüyoruz” Türkiye’nin de mega projelerinde yeni nesil Hes Flaret® kablolarımız tercih edilerek ülkemizi geleceğe taşımaya devam ediyoruz.

“Sektörde en fazla CPR sertifikasını alan firmayız”

Sektörde en fazla CPR (Construction Products Regulations – Yapı Malzemeleri Yönetmeliği) sertifikasına sahip bir firma olduklarını aktaran genel müdürümüz, “Tüm ürünlerimizin onay işlemleri, belgelendirmeleri TSE ile ortak hareket ederek aldık. CPR, Avrupa Ekonomik Bölgesi içerisinde yapı malzemelerinin performansı için tek tip değerlendirme yöntemleri sunan bir ortak teknik belgedir. Amacı; yapı malzemelerinin pazarlanması konusunda uyumlaştırılmış kurallar tanımlamak, farklı ülkelerdeki farklı üreticilerin yapı malzemelerinin karşılaştırılmasına olanak tanıyan güvenilir bilgilerin bulunurluğunu sağlamak.

GES projelerini de önemsediklerini söyleyen Genel Müdürümüz, “Güneş Enerji Santrali içerisindeki çeşitli elemanlar arasındaki bağlantılar için HES solar kablolar fotovoltaik uygulamalar için özel tasarlandı. Yurtiçi ve yurtdışı projelerde HES Kablo kalitesini solar kablo çeşitlerinde de müşterilerimize sunmaya devam ediyoruz. 2020 yılında öz tüketime dayalı projeleri ve günden güne artarak devam eden çatı GES projelerini önemsiyoruz. Bu ürün çeşitliliği ile kablo ve tel sektörünün tamamına hitap eden çok geniş bir ürün yelpazesine sahibiz. 2004 yılından bu yana sektördeki liderliğimizin bilinciyle RES, GES ve HES yatırımlarında, OSB’lerde, Elektrik Dağıtım Şirketlerinde, Nükleer enerji santrallerinde, güçlü ve yaygın bayi ağımızla elektrik ve enerji sektöründe olmaya devam ediyoruz.”

Hes Kablo olarak zirveden aldığımız güç 50 yıla yakın tecrübe ile ürettiğimiz kablo ve çözümlerle kablo sektöründe inovasyon ve ilerlemeye öncülük ediyor; bir yandan da çevreye duyarlı ürün ve model sistemler üzerinde yatırımlarımıza devam ediyoruz. yüksek teknoloji kullanarak ürettiğimiz fiber optik kablolar, Zayıf Akım kabloları ve Koaksiyel kablolar ile tasarladığımız yeni nesil kabloların iletişim, telekomünikasyon, otomasyon gibi hızla gelişen, sektörlere ilham vermesinden dolayı gururluyuz.”

Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da mega projelerine ve mega kentlerine sunduğumuz özel çözümlerle, dünyada en ağır olma özelliğini taşıyan ve ilk defa üretilen 400 kV 3000 mm2 Ekstra yüksek gerilim kablo ürünlerimizle Türkiye’yi ve Dünya’yı geleceğe taşımaya devam ediyoruz.